Salg i CBD

Et selskap kontrollert av Realkapital Investor AS har solgt Rosenkrantzgate 19 og 21

Realkapital Investor har solgt bygården Rosenkrantzgate 21 AS etter 1,5 års eiertid. Selskapet eier hjørnegården på samme adresse ved Rådhuset i Oslo. Eiendommen ble opprinnelig bygget som hotell og lå da i første rekke mot Rådhusplassen. Eiendommen har vært ombygget blant annet til Nordlandsbanken før det i de senere år har vært kontorer, galleri og legesenter i eiendommen.

 

Kjøper er en aktør som på sikt skal utvikle eiendommen til eget bruk.

 

Realkapital Investor har jobbet med en plan for utvikling av eiendommen som bestod av delvis riving og tilbygg/påbygg som dessverre viste seg vanskeligere å realisere enn forventet på grunn av fraråding fra Byantikvaren.  Eiendommen ligger i utviklingsområde for indre by og det burde derfor ligge til rette for utvikling, men fasaden er oppført på Byantikvarens gule liste. Det er dermed enklere i det korte bildet å utvikle eiendommen basert på volum og arealer som er der i dag.

 

-Det kom en bruker som ønsket å gjennomføre dette prosjektet selv og eie bygget etter ferdigstillelse. Prisen de tilbød gjorde at vi fikk ut mye av utviklingspotensialet, da var det et naturlig skjæringspunkt for oss å selge istedenfor å starte en rehabilitering i 2021, sier Anders Aasand, som er ansvarlig for investeringen i Realkapital Investor.

 

https://www.estatenyheter.no/pluss/realkapital-investor-selger-i-cbd/260955